home l forum l impress l info@rijecani.com

 Sportske vijesti


Jedrenje

Jedriličarska regata u riječkom akvatoriju
11. izdanje Fiumanke


Fiumanka 2010. (foto: Novi list)

Zadovoljni su svi, od organizatora, jedriličara, ali i običnoga građanina koji je sretan što je Fiumanka postala brand koji Rijeku može dostojno predstaviti

RIJEKA – Riječka riva ovih je dana odisala pravim mediteranskim štihom. Za razliku od blijede i sive slike koju odaje većinom godine, prelijevanje boja jarbola jedrilica protekla dva dana u potpunosti je oživjelo akvatorij luke. Miris vina, gradela i krema za sunčanje dominirao je gatovima riječke luke na kojoj se tražio vez više. Mnogi turisti bili su oduševljeni viđenim, naročito oni iz kontinentalnih zemalja Europe poput Češke, Slovačke, Mađarske, koji su se s oduševljenjem slikali ispred usidrenih brodica na kojima su ih ugošćivali vlasnici koji su s ponosom predstavljali svoje ljubimice. S obzirom na temperaturu koja je na Gatu Karoline Riječke dostigla 32 stupnja Celzijeva, mnogi od pasivnih promatrača poželjeli su se ukrcati na neku od brodica i osjetiti malo maestrala u kosi. Mnoge posade s brodica koje su sudjelovale u obiteljskoj regati već su zauzele pozicije s kojih su čekale završetak Velike Fiumanke. Tako se pobjednička ekipa s krstaša »Plava Vila«, na čelu s kormilarom Dušanom Goljom, hladila u obližnjem kafiću.

– Moja posada je odradila dobar posao te smo uz malo sreće pobijedili u jakoj konkurenciji. Vrijeme je odlično, uvjeti su bili bolji nego prijašnjih godina pa smo mi jedriličari jako zadovoljni – rekao je član Jedriličarskog kluba »Opatija« Dušan Golja.

Ruta obiteljske regate i regate brodica klasične gradnje ove godine je skraćena kako bi brodice stigle na cilj u isto vrijeme kada i Velika Fiumanka. Iako sudionicima regate obiteljskih krstaša uopće nije bitno kada će stići, već im je važnija uživancija i fešta tijekom plova po riječkom zaljevu. Po vezivanju u riječkoj luci, uslijedilo je slaganje jedara, konopa i ostalog jedriličarskog pribora, a poslije dobro obavljenoga posla, valja malo i nazdraviti. Na tri prvoplasirane jedrilice Velike Fiumanke ekipe su počele nazdravljati pjenušcima, dok su se posade malih brodica zadovoljile čašicom vina i zvucima mandoline s radija.

Ovaj vikend u riječkoj luci definitivno se može proglasiti festivalom jedrenja. Zadovoljni su svi, od organizatora, jedriličara, ali i običnoga građanina koji je sretan što je Fiumanka postala brand koji Rijeku može dostojno predstaviti diljem cijelog svijeta. - piše novilist.hr

objavljeno: 13.06.2010.Kontakt:
info@rijecani.com

Marketing:
marketing@rijecani.com


Pridružite nam se na Forumu!
forum.rijecani.com

 

website by Rijecani.com © 2010 l kontakt l marketing