home l forum l impress l info@rijecani.com

 Sportske vijesti


Kuglanje

Centar Zamet od 21. - 29. svibnja kuglana
Promocija Rijeke i kuglanja


Klikom na sliku pogledajte cijeli plakat

Ovo će biti promocija Rijeke kao centra izvrsnosti u kuglanju, pokušat ćemo pokazati Hrvatskoj, ali i svijetu da se u vrijeme recesije može dobro organizirati veliko natjecanje – tvrdi Tonči Mikac

RIJEKA – Sve je spremno za još jednu veliku priredbu u Centru Zamet, najkraći je zaključak jučer održane konferencije za novinare povodom Svjetskog kuglačkog kupa u kadetskom i mlađejuniorskom uzrastu, odnosno Svjetskog juniorskog prvenstva kojoj su nazočili Veljko Karabaić, pročelnik gradskog Odjela za sport i tehničku kulturu, Verica Mance, tajnica Riječkog sportskog saveza, Zdravko Raškaj, direktor reprezentacija, Tonči Mikac, predsjednik Županijskog kuglačkog saveza i Boris Mezak, predsjednik Hrvatskog kuglačkog saveza. Svečano otvaranje Svjetskog kupa za natjecatelje do 14 i 18 godina na rasporedu je sutra od 19 sati, dok natjecanja započinju u subotu. Svjetsko juniorsko prvenstvo kreće u utorak. Prije dvije godine domaćin ovih natjecanja bio je Zadar.

– Radi se o jednom velikom natjecanju koje smo dobili na račun odličnih prijašnjih organizacija. Radili smo intenzivno na organizaciji i mogu reći da je prvenstvo 99,9 posto spremno za početak – istaknuo je Veljko Karabaić dodajući da će ovo biti odlična prilika za promociju Centra Zamet kao multifunkcionalne dvorane.

– Dolazi veliki broj natjecatelja i uvjeren sam da će to biti jedno od najbolje organiziranih i najmasovnijih kuglačkih natjecanja. Očekujemo i dobre rezultate, nezahvalno je davati prognoze, no koliko sam upoznat sa situacijom vjerujem da ćemo nizom odličja upotpuniti dobru organizaciju – zaključio je Karabaić na čije se riječi nadovezao Tonči Mikac.

– Ovo će biti promocija Rijeke kao centra izvrsnosti u kuglanju, pokušat ćemo pokazati Hrvatskoj, ali i svijetu da se u vrijeme recesije može dobro organizirati jedno ovako veliko natjecanje. Naravno, nadamo se i dobrim rezultatima koji su bitni da zaokružimo cijelu priču – kazao je Mikac, dok je Boris Mezak istaknuo važnost organiziranja ovakvih natjecanja.

– Organizacija velikih natjecanja u jednoj je mjeri bila motivirana činjenicom da dobijemo nove objekte. Nakon rata uništen je niz kuglana, a trebalo je i pratiti moderne trendove igranja na pločama. Tako smo lani u Zadru i Zagrebu dobili nove kuglane, u Rijeci su obnovljene Mlaka i 3. maj – ustvrdio je Mezak, dok je Verica Mance poručila da je ovo prilika da se svi uvjere da kuglanje nije sport samo za starije ljude.

– Uložili smo veliki napor u organizaciju, no to ne bi bilo moguće bez pomoći klubova i Saveza. Raduje me činjenica da smo domaćini jednog ovakvog natjecanja za mlade. Naravno, ne treba zaboraviti volontere bez kojih se jedna ovakva priredba ne bi mogla održati – zaključila je Verica Mance. - piše Novilist.hr


KORISNI LINKOVI:

- Fotografije
-
Rezultati natjecanja
-
Pogledajte raspored natjecanja u Centru Zamet
-
Službene stranice svjetskih kupova i juniorskog SP u kuglanju

______________________________________________________________

Svečano otvaranje Svjetskog juniorskog prvenstva U23
(24. svibnja)

Fotografije sa svečanog otvaranja XV. Svjetskog juniorsko prvenstva (U23) u kuglanju:

>> JOŠ FOTOGRAFIJA POGLEDAJTE OVDJE <<

objavljeno: 24.05.2010.

____________________________________________________________

Svečano otvaranje Svjetskog kupa U14 i U18
(21. svibnja)

Fotografije sa svečanog otvaranja II. Pojedinacnog svjetskog kupa U14 u kuglanju (II. WCS U14) i VII. pojedinačnog svjetskog kupa U18 u kuglanju (VII. WCS U18):

>> JOŠ FOTOGRAFIJA POGLEDAJTE OVDJE <<

objavljeno: 24.05.2010.Kontakt:
info@rijecani.com

Marketing:
marketing@rijecani.com


Pridružite nam se na Forumu!
forum.rijecani.com

 

website by Rijecani.com © 2010 l kontakt l marketing